Hondenleibanden
Iedereen die van wandelingen met zijn hond houdt heeft nood aan een goede hondenleiband. Zeg echter niet zomaar leiband. Er zijn immers verschillende types voor handen zodat er voor elk wel iets voor handen is. Een eerste verschil is het materiaal waaruit de hondenleiband vervaardigd is. Zo zijn er leibanden in leder, maar ook in nylon. Anderen zullen dan eerder te vinden zijn voor een metalen versie. Ook het type hondenleiband is afhankelijk van de smaak en de noden van het baasje. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een looplijn. Dit is een leiband waarbij je geen extra halsband nodig hebt. Aan het uiteinde is er een lus die om de kop van de hond past. Natuurlijk zijn er ook versies beschikbaar die bevestigd kunnen worden aan een gewone halsband. Voor de liefhebbers die hun viervoeter liever wat verder laten lopen zijn er eveneens rolleibanden verkrijgbaar. Hierdoor kan je lieveling wat voorop lopen. Deze hondenleibanden kan je in verschillende kleuren kopen.

Hondenleibanden Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Lederen leibanden

    Ontdek ons assortiment lederen hondenleibanden.

  • Looplijnen en halsbanden

    Hondenleibanden zijn er in veel verschillende afmetingen en soorten. Afhankelijk van je doel en het karakter van je hond zal je voorkeur meer uitgaan voor een leiband van een bepaald type. Een van deze types zijn de looplijnen. Dit zijn leibanden in 1 stuk van een welbepaalde lengte. Afhankelijk van het soort looplijn kan je deze tevens gebruiken als halsband of kan je er eenvoudig een halsband aan bevestigen. Ideaal om te trainen of om je hond dicht tegen je aan te houden. Halsbanden zijn er eveneens in verschillende soorten. Zo heb je de traditionele halsbanden die je rond rond de nek van je hond bevestigt. Tegenwoordig zie je ook steeds meer de hondentuigjes die rond het lichaam van de hond gedragen worden. Welke type halsband je kiest hangt af van je eigen voorkeur, maar ook van het type hond. Zowel de halsbanden als hondentuigjes kunnen in combinatie met looplijnen of rollooplijnen gebruikt worden. Wat zijn nu de voordelen van deze 2 verschillende types? De tradiotionele halsbanden zitten enkel rond de nek, waardoor je meer controle op je hond hebt. Aan de andere kant kan je hond zich hier uit trekken als deze niet correct afgesteld is. Bij de hondentuigjes heb je dit laatste probleem niet en verdeel je je eigen trekkracht op het volledige lichaam van je hond. Hierdoor heb je soms iets minder controle als je hond begint te trekken. Het hangt dus volledig van je eigen behoeftes en voorkeuren af. Wij bieden je alvast een heel volledig assortiment!

  • Rollooplijnen

    Rollooplijnen worden vooral gebruikt door baasjes die hun hond voor zich uit willen laten lopen. Dankzij het uitrolsysteem kan je lieveling wat voorsprong nemen om verderop te snuffelen. Jij daarentegen kan rustig op je eigen tempo achterkomen. Wanneer je je viervoeter ingehaald hebt, zal hij of zij waarschijnlijk al klaar zijn om de wandeling verder te zetten. Ook het tegenovergestelde is mogelijk met de rollooplijnen. Je hond kan eenvoudig wat achterop blijven om dat ene interessante plekje te onderzoeken terwijl jij alvast wat voorsprong opbouwt. Dankzij de rollooplijn kan je hond wat extra energie kwijtraken door over en weer te hollen. Bij grotere honden raden we wel aan om deze enkel te gebruiken als je hond niet te wild is, aangezien je op grotere afstanden minder controle hebt over je hond. Je kan nu eenmaal eenmaal minder kracht zetten op de rollijn als deze volledig uitgerold is. Een ander praktisch voordeel van rollooplijnen zal je snel ondervinden als je regelmatig gebruik maakt van de hondentoiletten die her en der te vinden zijn. Met een traditionele leiband ben je bijna verplciht om mee in het toilet te gaat zodat je hond zijn behoeften kan doen. Dankzij de rollijn hoeft dit niet meer en kan je hond zelf zijn eigen gang gaan. Rollooplijnen zijn verkrijgbaar voor de verschillende hondenrassen en in verschillende kleuren. Deze leibanden zijn eveneens beschikbaar in verschilende lengtes die starten vanaf 5 meter. Per soort vind je de verschillende kenmerken terug. Geniet meer van je wandeling dankzij de rollooplijnen!